GORICHEM  – De komende editie van de glas- en tuinbouwbeurs HortiContact die gepland stond op 22, 23 en 24 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt noodgedwongen verplaatst naar 10, 11 en 12 mei 2022 vanwege de aangepaste overheidsmaatregelen. “Beurzen zijn onder voorwaarden weer toegestaan, zoals de beperking op de maximale capaciteit van 1250 mensen in één ruimte. Gezien de omvang van HortiContact kunnen wij daar voor deze vakbeurs niet aan voldoen. Hierdoor is het onmogelijk geworden om HortiContact op de oorspronkelijke datum door te laten gaan”, zegt Lucas van’t Hof namens HortiContact.

HortiContact is al bijna 20 jaar een begrip in de glas- en tuinbouwsector. Van’t Hof: “Wij keken er met onze exposanten ontzettend naar uit om iedereen in februari weer te verwelkomen. In de afgelopen persconferentie is afgekondigd dat beurzen onder voorwaarden weer zijn toegestaan. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, want beurzen zijn van essentieel belang voor het herstel van de economie. Maar één van de voorwaarden voor het door laten gaan van beurzen is een beperkte capaciteit van 1250 mensen in één ruimte. Helaas zorgt die voorwaarde ervoor dat wij niet dezelfde kwaliteit en toegevoegde waarde kunnen bieden zoals men gewend is van HortiContact.”

Met een verplaatsing naar 10, 11 en 12 mei 2022 verwacht de beursorganisatie voldoende kans van slagen te hebben om de beurs dan wél door te laten gaan. “Als we de afgelopen maanden tijdens de contacten met bezoekers en exposanten iets hebben geproefd, dan is het wel de behoefte om elkaar na ruim 2 jaar weer te ontmoeten. Wij gaan er alles aan doen om deze verplaatsing zo voorspoedig te laten verlopen en kijken reikhalzend uit naar de nieuwe datum”, besluit Van’t Hof.